By Hani
wah...dah lama rasanya xmenulis....
rindu betul
alhamdulillah..hidup aku lebih indah sekarang....
sedar xsedar
sikit demi sikit aku dpt apa yg aku da hilang dulu
mmg betul..Allah takkan ambil sesuatu dari kita
melainkan Dia nk gantikan dgn sesuatu yg lebih baik
cuma yang penting perlu bersabar
thank you ALLAH

0 comments | edit post
Reactions: 
By Hani
harini....
ramai yg memperkatakan pasal 10.10.10
ala2 mcm tarikh keramat la
mmg tarikh tu nampak cantek
suweet jek....
tp kenyataannye....
sesuatu peristiwa yg berlaku
yg akan membuatkan sesuatu tarikh tu bermakna
if nothing happen.....
cantek mcmana pun tarikh tu...
meaningless jugak

td aku de jejalan kat blog org
then terbaca 1 coretan yg simple
tp really meaningful....
terasa nk kongsi kat sini
hahaha...kebetulan tarikh aku nk share ni 10.10.10
so....aku abadikan coretan ni kt blog aku pd tarikh ni
and kepada penulis asal.....izin share ye...
dan terima kasih kerana hasilkan coretan yg indah ni
dan aku akan ttp sabar menunggu muslimin ku ~^^v

"Wahai wanita solehah..

Jangan risau akan jodohmu,

kerana muslimin yang bijaksana itu,

tidak akan terpaut pd wanita hanya kerana kecantikan

atau lirikan senyum,

pada bicara manja yang mengoda,

atau pada pujuk rayu seorang wanita yang

meruntuhkan imannya,

Sesunguhnya lelaki itu adalah peminpin kepada wanita,

andai belum sampai jodohmu,

anggaplah bahawa lelaki yang sedang engkau nantikan itu,

sedang menbina sahsiah kepimpinan dirinya,

bagi memimpin dirimu.

Kerana pada wanita itu,

pasti ada kekurangan dan kelak

lelaki yang benar-benar layak

pasti akan hadir untuk melengkapkan

kekuranganmu~


(^_^)/ Dari: Sebutir Mutiara Seindah Wanita



0 comments | edit post
Reactions: 
By Hani
sejuk....lena...nyenyak.....
tu la keadaan tidur aku last nite
tetiba terdengar suara cemas
adik...along....bangun.......
dah 5.30...mak aku ckp dgn nada yg xdapat ditafsirkan..haha
ape lagi....masing2 gegas ambik pinggan and air masing2
no more hidang2 makanan
makan ape yg sempat je
lauk xdipanaskan...nasi sejuk
mmg sejarah sahur paling best la
agaknya ini la yg betul2 dipanggil sahur
masa pun ngam2 je nk makan
aku ok je...dpt minum air pun da ok
tp mak aku la gelabah
org da biasa selalu bersedia kan
so bila jd gini....terkulat-kulat la mak aku
pape pun...alhamdulillah
semua sempat sahur jugak
terima kasih ya Allah
ttp membangunkan kami sekeluarga untuk sahur
masih berkesempatan meraih pahala bersahur

0 comments | edit post
Reactions: 
By Hani
tadi masa aku rilex2 main fb...tetiba pop! chatting sound berbunyi.....
bila tgk nama....anak murid aku rupanya....
hmmmm.....agak selalu jugak la anak2 murid aku msj or chat ngn aku...
and kebanyakannya mengadulah....
usually pasal study...tp kdg2 ade yg yg melencong ngadu pasal cinta...
haha...mcm la aku pandai sgt pasal cinta ni...aku pun hancur gak bab2 ni.....
tp kali ni my student ngadu pasal lain....die ngadu pasal result trial...
sekolah dorang ni mmg sekolah budak2 pandai......
mmg straight As je yg masuk situ.....
tp mlgnya dia punya trial cuma 4a...paling rendah...
yg lain paling kurang 5 a....
then dia ngadu kat aku dia sedih....malu......kecewa......
uhhhh......aku pun ckp la ayat mcm biasa...
sabar...xpe...tu baru trial....nanti yg betul2 buat elok2......
kdg2 sbb kita jatuh tu la yg akan bg smgt tuk kita lg berjaya......
tp budak tu sedih jugak...menyesal.......issshhhh....
aku da xtau nk ckp ape.....agaknye org da biasa excellent...
mmg susah la nk terima hakikat klw sekali sekala dpt result kureng......
so aku pun terus pujuk dan pujuk student aku tu......
rupa2nya yg buat dia terlalu sedih sbb parent dia yg kecewa dgn result dia......
tu yg wat dia bertambah down...aku pun pujuk......
xpe....better parent dia kecewa sekarang.....
sbb masih ade peluang....so dia kena buktikan yg dia boleh....
then dia gitau aku...dia da lega sikit...sbb aku bg semangat....
tetiba aku rs....aku dah makin dewasa...
hmmm.....sedar xsedar aku mmg dah semakin tenggelam dalam watak seorang cikgu.......
mmg xkan biar ank murid susah....gagal....sedih.......
sentiasa cuba nk tolong wlwpun xsebesar mana.....
aku jugak bertambah gembira sbb subject matematik yg aku ajar...dia dpt A.....
aku happy sbb dulu budak ni mmg lemah matematik......
wlwpun cuma 3 bulan aku mgajar....tp aku da cukup bangga...
xsia2 tiap hari aku ajar budak ni lepas sekolah....
sbb xnk dia tercicir dr kwn2 lain...dia xpenah dpt A math...
and sebelum aku habis ngajar kat sekolah tu...
dia janji akan belajar betul2...and dapatkan A untuk matematik,,,
aku mmg happy....
wlwpun budak tu xde kn mgna dgn aku...
tp aku sgt happy bg pihak dia.......sbb itu lah watak seorang cikgu......
i luv to be a teacher~~~
0 comments | edit post
Reactions: